DonNUET invites you to study

A new specialty has been opened in DonNUET


"035. Philology" "035.41 Germanic languages ​​and literature (translation incl.)"
previous arrow
next arrow
Slider
Image
February 20, 2020

До Маріуполя завітала асоціація U.C.M. – Italy (Італія, м. Фоджа).

There is no translation available.Сьогодні, 19 лютого, Навчально-науковий інститут бізнесу та гостинності Донецького національного університету…
February 17, 2020

Участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

There is no translation available.Студенти освітньої програми «Харчові технології» рівня магістр та «Готельно-ресторанна справа» рівня…
February 17, 2020

Незабаром! Дивіться про маріупольських студентів по телебаченню!

There is no translation available.Сьогодні, 17 лютого 2020 року, ми анонсуємо щотижневу участь студентів другого…

WINDOWS OPPORTUNITIES

Вікно можливостей

FOR DISCUSSION

Вікно можливостей

EVENT CALENDAR

Вікно можливостей

OUR PARTNERS

Slider
There is no translation available.

17 лютого 2020 року в лабораторії інноваційних ресторанних технологій кафедри технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи відбулося перше лабораторне заняття з дисципліни «Основи кулінарної майстерності» у студентів групи ГРС-19.

Заняття на тему «Механічна кулінарна обробка овочів та виробництво напівфабрикатів із них» було першою кулінарною спробою новачків.

Під керівництвом доцента кафедри ТРГ та ГРС Сімакової Ольги Олександрівни та асистента Боднарук Ольги Анатоліївни юнаки та дівчата опанували теоретичні знання та практичні навички з класифікації овочів, механічної кулінарної обробки їх, ознайомилися зі «Збірником рецептур страв та кулінарних виробів», відпрацювали прості й фігурні форми нарізки овочів та ознайомилися з основами карвінгу.

Початок покладено! Побажаємо юним кулінарам,
щоб вони отримували від навчання лише задоволення, приємні сюрпризи, здоров'я, енергію і щастя. Від душі прагнемо, щоб нова дисципліна «Основи кулінарної майстерності» принесла студентам безліч ідей і можливостей для їх реалізації!

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
There is no translation available.

Сьогодні, 19 лютого, Навчально-науковий інститут бізнесу та гостинності Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського разом Маріупольським коледжем приймав делегацію з асоціації U.C.M. – Italy (Італія, м. Фоджа). Нашім студентам було запропоновано прийняти участь у програмі «Культура італіянській  кулінарології». Згідно з цією програмою, студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» зможуть пройти трьохмісячну стажировку влітку на курортах Південного узбережжя Італії. Студентам було запропоновано  багато вакансій. Після закінчення практики учасники програми «Культура італіянській  кулінарології» зможуть отримати сертифікат від італіянській школи кулінарії “Settima Luna”.

По закінченню зустрічі було підписано протокол про наміри сприяння обміну та співпраці, проведення курсів навчання та практичної підготовки кухарів, офіціантів, піцайоло, барменів за програмою «Культура італійської кухні».

Наші студенти дуже зацікавились пропозиціями італіянців.

Італія! Зустрічай молодь Маріуполя!

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5
There is no translation available.

10-12 лютого 2020 року у м. Київ відбувся тренінг з проектного менеджменту, присвяченого питанням реалізації проектів, що фінансуються Європейським Союзом. У тренінгу взяли участь представники ДонНУЕТ - в.о. ректора Оксана Чернега та проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв¢язків та розвитку Тетяна Кожухова. Тренінг ініційований та організований Представництвом ЄС в Україні в рамках програми Європейського Союзу “Підтримка ЄС внутрішньо переміщених університетів на Сході України” (координатор програми – Станіслав Топольницький).

У тренінгу взяли участь запрошені спікери – тренер Наташа Господіначкі (Словенія), керівник сектору освіти та науки Представництва ЄС в Україні Віра Рибак, менеджер з комунікацій Представництва ЄС в Україні Марті Луцар, генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Олег Шаров, в.о. начальника відділу міжнародних освітніх проектів Міністерства освіти і науки України Сергій Шкабко, координатори Проекту ЄС “Мережа національних офісів програми Еразмус+ та національних команд експертів з реформування вищої освіти» Світлана Шитікова та Жанна Таланова.

Як вже зазначалося у попередніх публікаціях на сайті нашого Університету, з грудня 2019 року ДонНУЕТ розпочав реалізацію трирічного проекту “Підвищення освітньої та наукової ролі ДонНУЕТ як внутрішньо переміщеного закладу вищої освіти у громаді Донецької області” за укладеною грантовою угодою з Європейським Союзом (загальний бюджет проекту – 852 632 євро). Тренінг став унікальною нагодою здобути знання та попрактикуватися у вирішенні питань фінансового планування, організації публічних закупівель товарів і послуг, моніторингу, оцінки та звітування за проектом, що реалізується ДонНУЕТ.

IMG_4102 (1)
IMG_4102 (1)
IMG_0671
IMG_0671
IMG_0672
IMG_0672
IMG_0678
IMG_0678
IMG_0679
IMG_0679
IMG_0684
IMG_0684
IMG_0696
IMG_0696
IMG_0701
IMG_0701
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8
There is no translation available.

Студенти освітньої програми «Харчові технології» рівня магістр та «Готельно-ресторанна справа» рівня бакалавр під керівництвом викладачів кафедри технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи ДонНУЕТ прийняли участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузей знань та спеціальностей у 2020 році.

Студенти групи ХТ-19-М Світлична Ольга та Трикуль Олександр підготували наукову роботу «НАУКОВЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ВИКОРИСТАННЯ ДЕЯКИХ ДИКОРОСЛИХ В ТЕХНОЛОГІЇ БОРОШНЯНИХ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ». Спеціальність «Харчові технології» (Національний університет харчових технологій). Науковий керівник: к.т.н., доцент Горяйнова Ю.А.

Студентка групи ГРС-17 Філімонцева Ірина підготувала наукову роботу «ЕТНО-ГОТЕЛЬ У ПЕРСПЕКТИВІ РОЗВИТКУ ЕТНІЧНОГО ТУРИЗМУ В УКРАЇНСЬКОМУ ПРИАЗОВ’Ї». Спеціальність «Готельно-ресторанна справа» (Одеська національна академія харчових технологій). Науковий керівник: к.т.н., доцент Слащева А.В.

There is no translation available.

В ДонНУЕТ проводиться І етап Всеукраїнських студентських олімпіад зі спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»

Згідно з наказом в.о. ректора ДонНУЕТ Чернеги О.Б. №10 від 10 січня 2020 року «Про проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади у 2019-2020 н.р.» з метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, виявлення та підтримки обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти та відповідно до наказу МОН України від 17.12.2019 р. № 1580.

Кафедрою фінансів та банківської справи буде проведений І етап Всеукраїнських олімпіад з наступних дисциплін та спеціальностей:

17 лютого 2020 року (10:30, ауд. 506) проводиться І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Фінанси».

18 лютого 2020 року (12:30, ауд. 401) проводиться І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Фінанси і кредит».

18 лютого 2020 року (14:00, ауд. 401) проводиться І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Фінансовий менеджмент».

20 лютого 2020 року (12:30, ауд. 314) проводиться І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Фінанси підприємств».

Програма олімпіад передбачає виконання чотирьох рівнів завдань: кейс (ситуаційне завдання), аналітико-розрахункова задача, тестування та бліц-опитування.

Оцінку конкурсних завдань здійснюватимуть провідні викладачі ДонНУЕТ:

Голова журії:

Гудзь Ю.Ф. – в.о. завідувача кафедри фінансів та банківської справи, кандидат економічних наук, доцент.

Члени журі: Юнацький М.О. – кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів та банківської справи; Янковський В.А. – асистент кафедри фінансів та банківської справи.

Секретар: Максименко А.В.

Шановні студенти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»! Запрошуємо прийняти участь та бажаємо успіхів!

There is no translation available.

Сьогодні, 17 лютого 2020 року, ми анонсуємо щотижневу участь студентів другого курсу спеціальності «Готельна-ресторанна справа» Навчально-наукового інституту бізнесу та гостинності Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського у ранковій програмі маріупольського міського телеканалу МТВ «Ранок Маріуполя». У лабораторії харчових технологій уже відзнято кілька епізодів за участю наших студентів, у яких вони готують різноманітні страви та дають майстер-клас глядачам як готувати легко та смачно.

Дивиться нас на МТВ! Готуйте з нами! Будьте здорові! Подробиці незабаром!

1 (2)
1 (2)
2
2
3
3
5
5
6
6
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5
There is no translation available.

Згідно з наказом в. о. ректора ДонНУЕТ Чернеги О.Б. №10 від 10 січня 2020 року «Про проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади у 2019-2020 н.р.» з метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, виявлення та підтримки обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти та відповідно до наказу МОН України від 17.12.2019 р. № 1580

20 лютого 2020 року на кафедрі технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи відбудеться конкурсне випробування I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Харчові технології» ОКР «бакалавр»

З питань реєстрації для участі в І турі Олімпіади звертатися до доцента Горяйнової Юлії Артурівни в ауд. 509.

СТРУКТУРА І ЗМІСТ КОНКУРСНИХ ЗАВДАНЬ

1 питання (45 балів) включає складення принципових технологічних схем трьох технологій харчових продуктів.

В завдання включені наступні технології: борошна, крупів, хліба, макаронних виробів, цукристих кондитерських виробів (карамелі, зефіру, шоколаду), цукру-піску, крохмалю, солоду, пива, спирту, молока і молочних продуктів, м’ясних продуктів, соків натуральних, олії соняшникової.

2 питання (15 балів) передбачає описання методів визначення зазначеного показника якості харчових продуктів (масової частки вологи; масової частки вуглеводів поляриметричним методом, масової частки жиру методами Сокслета та Гербера, масової частки білку методом К¢єльдаля та біуретовим методом, титрованої кислотності, колірності, вмісту вітаміну С, масової частки кухонної солі).

3 питання (40 балів) включає розкриття особливостей перебігу процесів, що відбуваються у різних технологіях харчових продуктів та визначення їх впливу на якість готової продукції (гідроліз білків, гідратація білків, денатурація білків, гідроліз крохмалю, клейстеризація крохмалю, карамелізація, меланоїдиноутворення, окислення жирів, спиртове бродіння, молочнокисле бродіння, а також особливості застосування ферментних препаратів у харчових технологіях).

Шановні    студенти спеціальності 181 «Харчові технології»! Запрошуємо до участі у I етапі Всеукраїнської студентської олімпіади! Бажаємо творчих успіхів та перемог!

There is no translation available.

Студенти освітньої програми «Облік та оподаткування» рівня бакалавр під керівництвом викладачів кафедри обліку та аудиту прийняли участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузей знань та спеціальностей у 2020 році.

Студентка групи ОО-17 Куліш Анастасія Валеріївна підготувала та відправила для участі в конкурсі наукову роботу «ІНТЕГРОВАНИЙ ОБЛІК ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЙОГО РОЗВИТКУ В УКРАЇНІ». Секція: «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит» (НАСОА, м. Київ). Науковий керівник к.е.н., доцент Шевченко Л. Я.

Студентка групи ОО-17 Лядська Віталія Валеріївна підготувала наукову роботу «ОБЛІК ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ». Секція: «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит» (НАСОА, м. Київ). Науковий керівник к.е.н., доцент Штик Ю.В.

15.02.2020
15.02.2020
Previous Next Play Pause
1
There is no translation available.

Сьогодні, 15 лютого 2020 року, в парку Ювілейний пройшов міський мітинг-реквієм та покладання квітів до памʼятного знаку воїнам-афганцям.

Студенти й викладачі Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського також взяли участь в урочистому міському заході, тому що саме в цей день – 15 лютого 1989 року завершився вивід військ із Афганістану.

Хвилиною мовчання, присутні на меморіальному заході, вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

Доповідачі дякували воїнам-афганцям, а також тим, хто нині боронить нашу державу від ворога.

20200215_153000
20200215_153000
20200215_153042
20200215_153042
20200215_153142
20200215_153142
20200215_153224
20200215_153224
20200215_153253
20200215_153253
20200215_153321
20200215_153321
20200215_153406
20200215_153406
20200215_153440
20200215_153440
20200215_153520
20200215_153520
20200215_153631
20200215_153631
20200215_153706
20200215_153706
20200215_153740
20200215_153740
20200215_153809
20200215_153809
20200215_153834
20200215_153834
20200215_153910
20200215_153910
IMG-9278ae054ff4a44513f6fb68a5ef6961-V
IMG-9278ae054ff4a44513f6fb68a5ef6961-V
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
There is no translation available.

Сьогодні, 14 лютого 2020 року, на честь відзначення 31-ї річниці виведення військ із Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав, пройшов районний мітинг-реквієм і покладання квітів до пам'ятника воїнам-афганцям.

Науково-педагогічний колектив і студентство Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського не залишилися осторонь такої визначної події та разом з іншими учасниками мітингу вшанували пам’ять загиблих воїнів.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять всіх тих, хто віддав своє життя у війні в Афганістані.

Після завершення урочистого мітингу, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, воїни-інтернаціоналісти та громадськість міста поклали живі квіти до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям.

Низький уклін учасникам бойових дій на території інших держав!

1
1
20200214_114343
20200214_114343
20200214_114536
20200214_114536
20200214_114654
20200214_114654
IMG-f74f118136033b7c5a8e82187211b0bd-V
IMG-f74f118136033b7c5a8e82187211b0bd-V
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5